Flere som synes julegaver er mer stress enn kos? Dette er nok den første jula siden jeg entret «voksenlivet», at jeg endelig har følt at jeg har fått ferdig julegavene i tide, uten å stresse og uten å bli ruinert for en måned. Et godt tips er å lage noen av gavene selv! De siste årene har jeg faktisk gjort det, og spart penger på det, men jeg har oftest valgt veldig tidkrevende eller vanskelige prosjekter, som likevel har endt opp med å bli stress.

 

Så i år, for å unngå stress og spare penger har jeg:

✓Laget enkle og kjappe gaver, som likevel er fine. Mange gode tips på pinterest.com!

✓Handlet gaver til 8/10 tantebarn på Fretex. Dette sparer penger og miljøet, da leker, bøker og spill er ting barn vokser ut av før det er «brukt opp». Hurra for gjenbruk!

✓Bl.a takket være ordningen vi har i søskenflokken på 6+ektefeller, hvor vi kun handler gave til én av disse til en bestemt sum [litt som en Secret Santa], har jeg handlet mye færre gaver. Jeg skjønner at man har lyst til å gi noe lite til alle i kollektivet, alle de snille besteforeldrene dine og familiens hund. Men mest sannsynlig hverken trenger eller forventer de det. I tillegg tror jeg de forstår at du har nok av andre du «må» gi gave til, og de setter pris på og er glad i deg, uansett. Da kan du heller spare det til de har bursdag, eller bare som en overraskelse, når som helst ellers i året.

 

Dette er en av gavene jeg har laget nå i adventstiden. Jeg bruker pinterest aktivt, og lagrer stadig DIYs, som jeg har brukt som inspirasjon til flere av årets julegaver. De fleste er unnagjort på en kveld etter jobb, og koster veldig lite, da materialene gjerne er ting du har fra før og kan finne i naturen. Men av erfaring, blir disse gavene satt minst like mye pris på, og det er kjempegøy å lage!

 

 

Her har jeg fått en liten bit av et villmarkspanel pappa hadde liggende på hytta, malt med en liten malingsrest jeg hadde i hobbyskuffen min, spikret i vei med gullspikre fra Clas Ohlson og knyttet gulltråd fra Panduro. Spikrene og gulltråden ble jeg nødt til å kjøpe, men jeg brukte ikke alt, og dette er noe jeg HELT sikkert kommer til å bruke til andre prosjekter.

 

Resultatet. Ble det ikke fint? SÅ enkelt å lage, lover deg☆